Με αφορμή το νέο υγειονομικό διάταγμα για τον κορωνοϊό στον χώρο εργασίας που επρόκειτο να εγκρίνει η γερμανική κυβέρνηση, οι Γερμανοί Υπουργοί Εργασίας και Δικαιοσύνης με δηλώσεις τους ξεκαθάρισαν ότι τα εργασιακά και ατομικά δικαιώματα δεν μπορεί να θυσιάζονται, ακόμα και σε καιρό πανδημίας, τονίζοντας ότι ο νόμος είναι σαφής και αυστηρός.

Advertisements

Η Γερμανία, σε αντίθεση με άλλες χώρες που ήδη έχουν επιβάλλει υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων σε κάποιους τομείς, τηρεί τη νομοθεσία περί απορρήτου, γεγονός που περιορίζει τους εργοδότες στις πληροφορίες που επιτρέπεται να ζητήσουν από τους εργαζόμενούς τους.

Οι γερμανικές εταιρείες πίεζαν προκειμένου να μπορούν να ρωτούν το προσωπικό τους αν έχει εμβολιαστεί. Σημειώνεται δε ότι περίπου το 61% του πληθυσμού της χώρας έχει πραγματοποιήσει και τις δύο δόσεις του εμβολίου για τον κορωνοϊό ενώ το 65% τουλάχιστον μία.

Οι εταιρείες στη Γερμανία δεν θα έχουν το δικαίωμα να ρωτούν τους υπαλλήλους τους αν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, αν και ενδέχεται να υπάρξει κάποια διευθέτηση για συγκεκριμένους τομείς, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εργασίας Χουμπέρτους Χάιλ. Στην εστίαση προσωπικό και πελάτες επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικό τεστ ενώ εξετάζεται επέκταση αυτής της πρακτικής και σε άλλους τομείς.

Όπως δήλωσε επίσης στην τοπική εφημερίδα Rheinische Post «Οι εργοδότες έχουν καθήκον να προσφέρουν δωρεάν τέστ δύο φορές την εβδομάδα».

Σε ανάλογο κλίμα και η υπουργός Δικαιοσύνης της Γερμανίας, Κριστίνε Λάμπρεχτ, τόνισε ότι «Τα δεδομένα για την υγεία των εργαζομένων είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα», ωστόσο συμπλήρωσε ότι ενδέχεται να δοθεί το δικαίωμα στους εργοδότες να παίρνουν αυτού του είδους τις πληροφορίες, σε ιδιαίτερα επικίνδυνους χώρους εργασίας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: REUTERS