Ανοίγουν τη Δευτέρα 18 Μαΐου τα εμπορικά κέντρα, έπειτα από περίπου δύο μήνες. Αυτό ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

Advertisements

Πρόκειται για μια κίνηση του υπουργείου Ανάπτυξης που φέρνει την επαναλειτουργία των εμπορικών κέντρων κατά περίπου δύο εβδομάδες νωρίτερα από τον αρχικό σχεδιασμό του σχεδίου «Γέφυρα Ασφάλειας για μια νέα καθημερινότητα».

Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, «πριν από λίγο αποφασίστηκε – και θα βγει δελτίο Τύπου με τις λεπτομέρειες – και τα mall θα ανοίξουν από αυτή τη Δευτέρα, 18 του μηνός». «Θα έρθουν νωρίτερα ως προς το άνοιγμα, καθ΄ όσων φαίνεται η επιτροπή των λοιμωξιολόγων κρίνει ότι τα στοιχεία τα επιδημιολογικά που έχουμε επιτρέπουν να πάμε λίγο γρηγορότερα στο άνοιγμα των επιχειρήσεων.»

«Κατά συνέπεια η επιστροφή στην κανονικότητα γίνεται με μεγαλύτερη ταχύτητα ακριβώς διότι τηρήσαμε μέχρι τώρα τα μέτρα, δείξαμε όλοι την απαιτούμενη πειθαρχία», πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

Οι προϋποθέσεις για το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων

Υπενθυμίζεται πως τα μέτρα ασφαλείας για την επαναλειτουργία των εμπορικών κέντρων όπως ορίστηκαν στη «Γέφυρα Ασφάλειας για την μετάβαση στη νέα καθημερινότητα» είναι τα εξής:

Advertisements

– Υποχρεωτική χρήση μάσκας προστασίας στο προσωπικό εργασίας και στους πελάτες/ καταναλωτές

– Γάντια μιας χρήσεως για τους εργαζόμενους

– Εξυπηρέτηση μόνο χωρίς καθήμενους

Ισχύουν οι γενικοί κανόνες αναλογίας επιτρεπόμενων ατόμων εντός των καταστημάτων:

– Έως 20 τμ – 4 άτομα

– Από 20 έως 100τμ – 4 άτομα +1 άτομο ανά 10 τ.μ. για την επιφάνεια από 20 έως 100 τμ

– Άνω των 100 τμ – 12 άτομα + 1 άτομο ανά 15 τ.μ. για την επιφάνεια άνω των 100 τμ

– Μέγιστη επιτρεπόμενη παρουσία πελατών εντός του εμπορικού κέντρου: 1 πελάτης/ επισκέπτης/ καταναλωτής ανά 20 τ.μ.

 

Πηγή: mononews.gr