Δανάη Τσακάλου - Δαμιανός Παπαδημητρίου: Πρόταση για άμεση θεσμοθέτηση ειδικής επιτροπής που θα δέχεται καταγγελίες έμφυλης βίας και κακοποιητικών συμπεριφορών

Τα έμφυλα στερεότυπα κατά των γυναικών, βαθιά ριζωμένα από αντιλήψεις και προκαταλήψεις του παρελθόντος, μαστίζουν έντονα την κοινωνία μας, ιδιαίτερα μάλιστα μετά την εξάπλωση της πανδημίας στη χώρα μας, η οποία ξεδίπλωσε με αρνητικό πρόσημο τα άγρια ένστικτα ανθρώπων. Η βία κάθε είδους και η κακοποίηση κατά των γυναικών είναι μερικά από αυτά. Οι γυναίκες αυτές χρειάζονται την αγάπη και τη στήριξή μας, καθώς και την ασφάλεια από όλους εμάς να μιλήσουν και να πράξουν!

Advertisements

Η ΕΑΝΔΑ αποτελούμενη από νέους και νέες δικηγόρους με όνειρα και ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο μπορεί να βοηθήσει έμπρακτα θύματα έμφυλης βίας.

Γι’ αυτό προτείνουμε την άμεση θεσμοθέτηση ειδικής επιτροπής, που θα δέχεται καταγγελίες από θύματα έμφυλης βίας και κακοποιητικών συμπεριφορών και εν συνεχεία θα τις διαβιβάζει και στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

Στόχος μας η στήριξη και αρωγή κακοποιημένων γυναικών αλλά και ανθρώπων που έχουν υποστεί την έμφυλη βία. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε , ότι θύματα έμφυλης βίας δεν είναι μόνο γυναίκες.

Είμαστε εδώ για να να πολεμήσουμε με τα δικά μας όπλα και μέσα τη βία κάθε είδους στον εργασιακό χώρο, την κακοποίηση, τη συγκάληψη, τον φόβο, που οδηγούν την κοινωνία σε οπισθοδρόμηση!

Είμαστε εδώ για να δείξουμε έμπρακτα ότι κανείς συνάδελφος δεν είναι μόνος αλλά όλοι μαζί!

Δανάη Τσακάλου – Δαμιανός Παπαδημητρίου

Υποψήφιοι Σύμβουλοι ΕΑΝΔΑ στις Αρχαιρεσίες της 30ης Μαρτίου 2022

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Email
Print

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Πρόσφατη Νομοθεσία

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Πρόσφατες Νομολογίες

Νέες Παραλαβές

On Key

Πρόσφατα Άρθρα