Η Ακαδημία Ευρωπαϊκού Δικαίου [ERA] σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο της Βαρσοβίας και την υποστήριξη της CCBE διοργανώνουν πανευρωπαϊκό δικηγορικό διαγωνισμό για Νέους και Ασκούμενους δικηγόρους.

Advertisements

Ο διαγωνισμός αυτός συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Δικαιοσύνης της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2014-2020 με σκοπό την παροχή περισσότερης διασυνοριακής κατάρτισης με τη μορφή διαγωνισμού για νέους και ασκούμενους δικηγόρους από διαφορετικά κράτη μέλη.

Με τον πανευρωπαϊκό αυτό διαγωνισμό προάγεται η εξοικείωση στο Ενωσιακό Δίκαιο αλλά και η επαφή-γνωριμία ανάμεσα σε νέους δικηγόρους από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίο σε «καθεστώς ομάδας» θα μοιραστούν κοινές αξίες και θα ανταλλάξουν εμπειρίες και θα συζητήσουν νέες προοπτικές σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

Η οικοδόμηση μιας γνήσιας ευρωπαϊκής νομικής κουλτούρας και η προώθηση πολύτιμων συνεργειών μεταξύ των νομικών επαγγελμάτων από τα διάφορα κράτη μέλη θα συμβάλει στην ενίσχυση του χώρου ελευθερίας, ασφάλειας και δικαιοσύνης στην ΕΕ.

Ο ευρωπαϊκός αυτός διαγωνισμός απευθύνεται σε ασκούμενους και νέους δικηγόρους και θα διεξαχθεί στις 4-5 Φεβρουαρίου 2021 στην έδρα της ΕRA στο Τrier της Γερμανίας.

Το κόστος εγγραφής είναι €236 (υλικό και γεύματα).

Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον κάλυψης εξόδων (οδοιπορικών και καταλύματος).

Υπεύθυνος Προγράμματος για την Ελλάδα :

Νικόλαος Β.Κουτκιάς (Μέλος ΔΣ ΔΣΑ)

Για περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπο

https://younglawyerscontest.eu/

 

Δείτε το πρόγραμμα:

3.1._young_lawyers_contest_programme

 

 

Πηγή: dsa.gr