Σύμφωνα με το άρθρο 2 της ΚΥΑ 16604 -3224/27-04-2020, δικαιούχοι της οικονομικής ενίσχυσης–αποζημίωσης ειδικού σκοπού είναι όλοι όσοι αιτήθηκαν συμμετοχής στην υπ. αριθ. πρωτ.286/2-4-2020 πρόσκληση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Advertisements

Προς εξασφάλιση του δικαιώματος λήψης της σχετικής οικονομικής ενίσχυσης που θα καταβληθεί ανεξαιρέτως κριτηρίων σε όλους τους δικαιούχους, και επειδή λόγω της κατάργησης του Προγράμματος δεν κατέστη δυνατή η ολοκλήρωση της διαδικασίας με κρατική απόφαση, είναι προφανώς σκόπιμο OΛΟΙ οι δικαιούχοι που δεν έχουν λάβει την αποζημίωση έως σήμερα να εισέλθουν οι ίδιοι απευθείας στην πλατφόρμα https://supportemployees.services.gov.gr και να προβούν στις σχετικές ενέργειες που προβλέπει η σχετική ΚΥΑ προκειμένου να διασφαλίσουν ότι θα τους καταβληθεί το επίδομα καθώς η προθεσμία λήγει σήμερα, 8/5/2020.

[poll id=”2″]

 

 

Προσοχή Έκτακτη Ανακοίνωση:

 

Στο αίτημα του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, για παράταση της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων για την οικονομική ενίσχυση – αποζημίωση ειδικού σκοπού των 600€ των επιστημόνων, ανταποκρίθηκε θετικά το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και ορίζεται ως νέα προθεσμία η Παρασκευή 15 Μαΐου 2020.

Μετά από πρόσθετη παρέμβαση του ΟΕΕ, στους δικαιούχους εντάχθηκαν και όλοι οι ασκούντες το επάγγελμα του οικονομολόγου με την συμμετοχή τους σε νομικά πρόσωπα με Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας (ΚΑΔ) 70.22.

Για τους οικονομολόγους και τους λογιστές – φοροτεχνικούς, οι οποίοι από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα είναι στη πρώτη γραμμή για την υποστήριξη των οικονομικών μέτρων που έχει εξαγγείλει η Πολιτεία, το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος θεωρεί αυτονόητη και θα κινηθεί θεσμικά προς την κατεύθυνση αυτή και την χορήγηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 800€ για τον μήνα Μάιο, όπως ακριβώς είχε εξαγγελθεί από την Κυβέρνηση.

Γραφείο Τύπου του ΟΕΕ

Πηγή: Taxheaven