Κατά τη δύσκολη συγκυρία της πανδημίας COVID-19, οι δικηγόροι – διαμεσολαβήτριες Όλγα Τσιπτσέ και Σοφία Τσιπτσέ, δημοσίευσαν έναν πρακτικό οδηγό για την εφαρμογή του Θεσμού της Διαμεσολάβησης στη χώρα μας. Το βιβλίο που δημοσιεύθηκε από τις εκδόσεις ΝΟΜΟΡΑΜΑ.ΝΤ, πραγματεύεται το Θεσμό ξεκινώντας με μία ιστορική αναδρομή, κατά την οποία παρουσιάζεται πως ήρθε ο Θεσμός στη χώρα μας το 2010 και πως έφθασε στη μορφή που είναι σήμερα. Επίσης, συγκρίνει τη Διαμεσολάβηση με τις υπόλοιπες μεθόδους της εναλλακτικής και εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών και εξηγεί γιατί η Διαμεσολάβηση χαρακτηρίζεται ως η πιο δημοφιλής εναλλακτική μέθοδος.

Advertisements

ΟΛΓΑ ΤΣΙΠΤΣΕ 

ΣΟΦΙΑ ΤΣΙΠΤΣΕ 

Αναλύει τα άρθρα του ισχύοντος Νόμου 4640/2019 ο οποίος αντικατέστησε τους προηγούμενους, 3898/2010 & 4512/2018, παραθέτοντας τόσο τον Νόμο όσο και την Αιτιολογική Έκθεσή του, αλλά και τον Κώδικα Δεοντολογίας Διαμεσολαβητών. Αναφέρεται σε ειδικά θέματα παραθέτοντας ταυτόχρονα τα χρήσιμα νομοθετικά κείμενα: αυτά της Ηλεκτρονικής Διαμεσολάβησης, όπως τα τελευταία χρόνια έχει ταχθεί κυρίως για τις διασυνοριακές διαφορές, τη Διαμεσολάβηση σε Καταναλωτικές Διαφορές και τους φορείς στους οποίους μπορεί να ανατρέξει ο καταναλωτής, ώστε να ζητήσει προστασία δωρεάν, αλλά και στα διάφορα είδη της Διαμεσολάβησης.

Κλείνοντας με μία ανακεφαλαίωση σε ό,τι αφορά τα θέματα της διαδικασίας, τίθενται οι βασικές δεξιότητες του ρόλου του Διαμεσολαβητή. Το βιβλίο έχει 257 σελίδες και διατίθεται από τις εκδόσεις ΝΟΜΟΡΑΜΑ.ΝΤ, Ζακύνθου 54, Αθήνα αλλά και σε επιλεγμένα Βιβλιοπωλεία σε όλη τη χώρα.