Την κατάθεση σήμερα στη Βουλή του νομοσχεδίου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχετικά με τις διαδηλώσεις προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Όπως είπε το σχέδιο νόμου «καλύπτει ένα υπαρκτό κενό και επιθυμεί να διαμορφώσει ένα σύγχρονο νομικό πλαίσιο για την άσκηση του συνέρχεσθαι».

Advertisements

«Κατοχυρώνεται έτσι το δικαίωμα όσων θέλουν να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους χωρίς όμως να καταπατώνται τα δικαιώματα των πολλών» πρόσθεσε ο κ. Πέτσας.

Αναφερόμενος στην αντίδραση Τσίπρα μετά τις αποκαλύψεις από τις συνομιλίες Παππά-Μιωνή και το παρακράτος το οποίο εντόπισε η έρευνα της ΕΥΠ ο κ. Πέτσας απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τον κάλεσε να «αφήσει στην άκρη τους παλληκαρισμούς. Η σιωπή του διευρύνει το πολιτικό κατηγορητηρίο στη συνείδηση των πολιτών».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για μείζονα θεσμικά ζητήματα που εγείρονται και κατηγόρησε εκ νέου τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι μαζί με τον Νίκο Παππά επιδίδονται σε «θέατρο του παραλόγου» το οποίο «δεν πείθει, προκαλεί τους πολίτες».

Με αφορμή, δε, το κλείσιμο της υπόθεσης Novartis στις ΗΠΑ χωρίς την αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν ενδιαφέρθηκε για το πραγματικό σκάνδαλο και δεν έκανε τίποτα για την αποζημίωση του ελληνικού δημοσίου αλλά αναλώθηκε στην πολιτική σπίλωση των πολιτικών της αντιπάλων»

«Αντίθετα μρ την εγκληματική αδράνεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η σημερινή κυβέρνηση ενεργοποιεί το νομικό συμβούλιο του κράτους για κάθε πρόσφορο τρόπο αποζημίωσης του δημοσίου» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Advertisements

Ως προς την επικοινωνία Μητσοτάκη-Ερντογάν ο Στέλιος Πέτσας είπε ότι «πρέπει έχουμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας σε περιόδους κρίσης» προσθέτοντας ότι «συζητήθηκαν θέματα χαμηλής πολιτικής επικαιρότητας. Για τα θέματα υψηλής πολιτικής έχουμε πει ότι χρειάζεται έμπρακτή αποκλιμάκωση μέσω διερευνητκών επαφών προκεμένου να φτάσουμε στην οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών».

 

 

Πηγή: protothema.gr